preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
SŠ Tina Ujevića

Pratite najnovija događanja i obavijesti na:

Srednja škola Tina Ujevića, Kutina

Čitajanka

Aktualnosti iz knjižnice pratite na:

 

KnjižnicaSSTinaUjevićaKt

Kako Ujević veli

Igračka vjetrova

Pati bez suze, živi bez psovke,
i budi mirno nesretan.
Tašte su suze, a jadikovke
ublažit neće gorki san.

Podaj se pjanom vjetru života,
pa nek te vije bilo kud;
pusti ko listak nek te mota
u ludi polet vihor lud.

Leti ko lišće što vir ga vije,
za let si, dušo stvorena;
za zemlju nije, za pokoj nije
cvijet što nema korijena.

Tin Ujević 

Augustin

Augustin 2019.

Augustin 2016.

Augustin 2015.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 9. 2016.

Ukupno: 246779
Ovaj mjesec: 3769
Ovaj tjedan: 635
Danas: 126
Pametni alati

Glogster

Zondle

Prezi

Slide share

School Tube

vijesti

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA O PROMJENI ORGANIZACIJE RADA SREDNJE ŠKOLE TINA UJEVIĆA OD 12. 10. 2020. Vijest ima dokument u privitku

SŠ Tina Ujevića od 12.10. 2020. godine kreće s radom u dvije smjene u jutarnjem terminu, konkretno A smjena počinje sa radom u 7:40 a završava u 13:30, dok B smjena s radom započinje u 8:10 a završava u 14.00, nastavni sat traje 45 minuta.

U prvom tjednu nastave u A smjenu dolaze učenici opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije, dok učenici ekonomskog smjera dolaze na nastavu u B smjenu. Smjene se rotiraju na tjednoj bazi.

Učenike molimo da dođu barem 15-ak minuta prije početka nastave kako bi, držeći socijalnu distancu pri ulasku, svi na vrijeme mogli stići do svoje učionice.

Svaki će razred imati svoju učionicu u kojoj će proboraviti cijeli nastavni dan.

Putnici putuju uobičajenim javnim prijevozom poštujući sve propisane mjere.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Odak  datum: 8. 10. 2020. 12:36

IZDAVANJE POTVRDA O PRIJEVOZU I DRUGIH POTVRDA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji, potvrde o prijevozu kao i ostale potvrde dobit ćete idući tjedan kada krene nastava i to preko svojih razrednika te vas ovim putem molim da ukoliko im se još niste javili da to učinite do petka.

Učenici prvih razreda također će svojim razrednicima na prvom satu reći koje im potvrde točno trebaju. 

Molim vas za strpljenje jer podaci u e-Matici još nisu ažurirani na aktualnu školsku godinu 2020./2021. te potvrde ne mogu izdavati dok isti ne budu ažurirani. Svi ćete potvrde dobiti na vrijeme. 

U privitku se nalazi odluka o kriterijima i načinu financiranjatroškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. te vas molim da istu proučite.

Vezano uz kombinirani prijevoz na način da se jednim prijevoznikom dolazi, a drugim odlazi te da oba budu sufinancirana čeka se suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Za sada će biti subvencioniran samo jedan prijevoznik po vašem izboru na način kako je to opisano u točki 4. odluke.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Odak  datum: 2. 9. 2020. 08:45

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA - POTVRDE O ŠKOLOVANJU I OSTALI OBRASCI Vijest ima dokument u privitku

Radi preventivnog postupanja i zaštite zdravlja građana, molimo učenike i roditelje da molbe za izdavanje potvrda o redovitom školovanju ili pitanja na koja ne mogu pronaći odgovore u obavijestima koje je škola već objavila na svojim mrežnim stranicama, postavljaju na e-mail: 
 
ured@ss-tujevica-kt.skole.hr​ ili na 044/683-080
 
POTVRDE SE DO DALJNJEGA IZDAJU PUTEM E-MAILA!
 
Ukoliko netko nije u mogućnosti istu primiti e-mailom, sa svakim učenikom i roditeljem će se telefonskim ili elektronskim putem dogovoriti najbrži i najsigurniji način preuzimanja potvrde i drugih dokumenata. Nije potrebno dolaziti u školu. Na početku nastavne godine, učenici će potvrde tražiti i dobivati preko razrednika, a sve kako bi se izbjegao kontakt s učenicima iz drugih razrednih odjela.
 
Prema uputama HZJZ i HZMO učenici se kreću izvan učionice samo koliko je nužno!
 
Obrasci se nalaze na stranici škole (izbornik s lijeve strane).
 
VAŽNO!
  • Prilikom ulaska u školsku ustanovu obvezno je DEZINFICIRATI RUKE te NOSITI ZAŠTITNU MASKU za vrijeme prijema.
  • Obavezno je održavanje fizičke distance od 2 metra.

ZA UČENIKE PUTNIKE!

Učenici putnici 1., 2., 3. i 4., razreda Srednje škole Tina Ujevića, potvrde o upisu u školu za 2020./21. školsku godinu moći ćete dobiti tek iza 2.9.2020. kada će u e-Matici biti aktivirana nova školska godina 2020./2021. te Vas ovim putem molim da prije tog datuma ne tražite izdavanje potvrde, nakon 2.9. izdavanje potvrda biti će moguće tek uz prethodnu najavu telefonom ili putem službenog e-maila škole, a sve na način kako je iznad navedeno.

Za one koji potvrdu ne mogu preuzeti putem e-maila, molimo vas da zbog trenutne epidemiološke situacije ne dolazite u školu bez prethodne najave telefonom.

Molimo roditelje i učenike za razumijevanje i poštivanje navedenog te podsjećamo na važnost pridržavanja upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koja se nalazi u privitku.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Odak  datum: 3. 6. 2020. 09:37

Teme završnih radova - s mentorima Vijest ima dokument u privitku

[EKONOMISTI]

U prilogu je dostupan dokument Teme završnih radova - s mentorima.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 13. 11. 2020. 08:06

Moja grad 2025.

Danas smo odaslali 30 učeničkih radova na temu Moj grad 2025., na natječaj povodom Dana grada Kutine.
S ciljem poticanja optimizma i pozitive, radovi govore o trenutačnoj situaciji te o viziji grada, pa i svog života za pet godina...
Uradci će biti otvoreni 2025. godine kad će oni najbolji biti nagrađeni.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 10. 11. 2020. 11:51

Natječaj za izradu loga školske knjižnice Vijest ima dokument u privitku

Rezultati ankete preliminarnog istraživanja o logu knjižnice (koja je bila provedena od srijede do petka u Classroomu) doveli su nas do zaključka bi izradu loga trebalo prepustiti učenicima. Zbog učeničkih kritičkih komentara, dobrih ideja i konstruktivnih prijedloga, u drugoj polovici Mjeseca hrvatske knjige raspisujemo (nagradni!) NATJEČAJ ZA IZRADU LOGA ŠKOLSKE KNJIŽNICE.

Tekst s propozicijama je u prilogu, a za dodatne informacije pitajte knjižničarku. :-)

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 30. 10. 2020. 14:00

Vjerni tradiciji

Ove godine obilježavamo 20 godina Kutinskih dana znanosti i umjetnosti te smo, unatoč novim okolnostima i korona-situaciji, iznašli način kako da ih, tradicionalno, obilježimo. Zahvaljujući tehnologiji ostvarili smo svoj naum te smo (mrežno) ugostili čak dva gosta.

Prvi online gost, tj. gošća bila je mr. sc. Gordana Barudžija – viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Gordana se u razgovoru prisjetila svog školskog iskustva i kolega, govorila je o svom poslovnom putu te je izrazila veliku zahvalnost što je bila pozvana kao gost među poznate, priznate i uspješne ljude kakve smo dosad ugošćivali.

Drugi gost i govornik bio je doc. dr. sc. Anđelo Maly. Čuli smo i njegovu inspirativnu životnu priču na kraju koje nam je također zahvalio na gostovanju te je poručio da svaki dan ostanemo vjerni sebi i svojoj molitvi.

Moramo još reći da ništa od ovoga ne bi bilo bez naših vrijednih učenika Dore Brozović i Brune Pavličića te glavne koordinatorice i organizatorice cijelog događaja – prof. Vesne Jakovljević. Uz bok njima stoji i Kutinski ogranak Matice hrvatske kojemu se također zahvaljujemo na angažmanu i sudjelovanju. Zahvaljujemo i ravnatelju Saši Samboleku na tehničkoj i moralnoj podršci te svim sudionicima ovo lijepog sastanka.

Dogodine!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 22. 10. 2020. 12:04

Nova donacija računala

U petak 9. listopada tvrtka Selk - TDK Croatia d.o.o. našoj je školi donirala (još) četiri stolna računala marke Dell.

Uz raniju donaciju od 11 računala uspjeli smo opremiti dodatni prostor, tj. specijaliziranu učionicu za nastavu informatike. Računala su montirana te su u punom pogonu od ranog jutra. smiley

U ime svih nastavnika i učenika Srednje škole Tina Ujevića srdačno zahvaljujemo na ovoj velikodušnoj donaciji!

Ravnatelj Saša Sambolek

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 12. 10. 2020. 12:28

RASPORED SATI - DVIJE SMJENE Vijest ima dokument u privitku

U prilogu (pod opširnije) nalazi se raspored sati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 7. 9. 2020. 08:31

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo vas da u ponedjeljak 7. rujna počinje nastava koja će se, zbog nastale epidemiološke situacije te na osnovi dobivenih preporuka, odvijati u dvije smjene.

Prva će smjena trajati od 8.00 do 13.15 h, dok će se druga smjena odvijati od 14.15 do 19.30 h.

Nastavni sat bi trebao trajati 40 minuta (kako bismo dobili vrijeme za dezinfekciju učionica) – za što još čekamo suglasnost osnivača.

Prvi tjedan nastave (7. – 11. rujna): u 1. smjenu koja počinje u 8 h dolazit će učenici opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije, dok će učenici ekonomskog smjera dolaziti na nastavu u 2. smjenu s početkom u 14.15 h.

Naravno, učenike molimo da dođu barem 15-ak minuta prije početka nastave kako bi, držeći socijalnu distancu pri ulasku, svi na vrijeme mogli stići do svoje učionice.

Svaki će razred imati svoju učionicu u kojoj će proboraviti cijeli nastavni dan.

Zbog iznimne situacije, učenici NE moraju nositi (kućne) papuče sa sobom. No, imat će obvezu dezinfekcije potplata na ulazu. I molimo da, za početak, ponesete svoje maske za lice.

Kantina za prodaju hrane neće raditi te je također zabranjeno naručivanje hrane izvana (dostava). Stoga molimo učenike da si osiguraju hranu, tj. da ju nose sa sobom.

Putnici putuju uobičajenim javnim prijevozom poštujući sve propisane mjere.

Sve ostale potrebne informacije dobit ćete na vrijeme, stoga vas molimo da pratite službenu stranicu škole i ostale komunikacijske kanale.

Molimo vas za strpljenje i razumijevanje!

Srdačno zahvaljujem!

Ravnatelj

Saša Samoblek, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 31. 8. 2020. 13:51

POPIS ODABRANIH UDŽBENIKA I DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji, 

ovjereni popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021 nalazi se u privtku.

NAPOMENA: zbog velikog broja upita ponovno objavljujemo i popis udžbenika za prošlu školsku godinu 2019./2020., a kako bi roditelji mogli iste usporediti s popisom udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

Molimo vodite računa da ne naručite udžbenike s krivog popisa!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Odak  datum: 3. 7. 2020. 16:56

GDi STEM stipendija Antonija Novokmet 2020

Već treću godinu za redom tvrtka GDi raspisuje natječaj za dodjelu STEM stipendije Antonija Novokmet. Stipendija, novčana potpora i mentorstvo, dodjeljuje se najuspješnijoj maturantici naše škole koja se kandidira te se uspije upisati na preddiplomski studij Fakulteta elektronike i računarstva u Zagrebu.

Ovom se stipendijom podupiru mlade žene koje se žele razviti u STEM području, a dodjeljuje se sukladno s Pravilnikom o kriterijima i postupku dodjele GDi STEM Stipendije Antonija Novokmet.

Više o natječaju i samim uvjetima pogledajte na e-stranicama tvrtke GDi:

https://gdi.net/hr/2020/06/10/gdi-raspisuje-natjecaj-za-dodjelu-gdi-stem-stipendije-antonija-novokmet-2020/.

Sretno kandidatkinjama!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 15. 6. 2020. 11:05

NEMOJ POSTATI LOVINA

#DontBeACatch#NemojPostatiLovina akcija je upućena mladima i djeci koja su sve češće žrtve seksualnih predatora na internetu i njihovim roditeljima. Nažalost, tek 10 % slučajeva se prijavi, što znači da je maloljetnih žrtava seksualnih nasilnika nekoliko stotina na godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 12. 6. 2020. 12:53

TDK CROATIA d.o.o. donirao 11 računala

Dana 9.  lipnja o. g. tvrtka TDK Croatia d.o.o. donirala je našoj školi 11 stolnih računala marke Dell koja je preuzeo ravnatelj škole Saša Sambolek.

Računala će biti raspoređena po učionicama te će svakako pomoći u još uspješnijem provođenju nastavnog procesa.

U ime svih nastavnika i učenika srdačno zahvaljujemo našim donatorima!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 10. 6. 2020. 09:21

Malo lijepih vijesti

Ove godine domaćin međužupanijskoga natjecanja u disciplini „Poduzetništvo“ - WorldSkills 2020. bila je Ekonomska škola Mije Mirkovića iz Rijeke. Natjecanje je održano u četvrtak 12. ožujka 2020. godine. Na sudjelovanje se prijavilo 12 škola iz cijele Hrvatske. Na natjecanju su sudjelovale škole iz sljedećih županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Zagrebačka županija.
Učenice Klara Glibo i Gabrijela Bosak 4. d s mentorom Tomislavom Spahićem osvojile su 4. mjesto, dok je škola iz Velike Gorice osvojila 1. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovu mentoru na postignutom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 20. 3. 2020. 21:34

Obavijest glede AAI@Edu.hr

Ako nekome ne funkcioniraju Carnetovi korisnički podatci, tj. AAI@EduHr elektronički identitet, ne možete se prijaviti ili ste izgubili papir s podatcima, slobodno se javite knjižničarki na e-mail: knjiznica.sstinaujevica.kt@gmail.com ili na Facebookov messenger (škole ili knjižnice/knjižničarke).

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 16. 3. 2020. 09:23

Bili smo i na županijskom natjecanju iz Latinskog jezika

Naša učenica Maja Karolj sudjelovala je na Županijskom natjecanju iz Latinskog jezika održanog u Gimnaziji Sisak 5. ožujka 2020. god. Maja je ostvarila šesto mjesto na županiji. Mentorica Venesa Manavski i Maja poručuju: "Veni, vidi. . . ali nismo "vici", no zadovoljni smo ishodom!"

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 6. 3. 2020. 10:26

Spajalica vas poziva... - OTKAZANO!

Naša Karitativno-volonterska skupina Spajalica poziva vas da se priključite ovom humanitanom događaju:

https://knjiznica-kutina.hr/dogadaj/druzenje-u-kutini/

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 4. 3. 2020. 10:35

Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika

U utorak 3. ožujka 2020. u Srednjoj školi Tina Ujevića, Kutina, održano je Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika. Nakon puštanja hrvatske himne, pozdravnu riječ održao je ravnatelj domaćina, profesor Saša Sambolek. Svima se obratila i koordinatorica ovog natjecanja, profesorica Alma Škiljić, koja je ujedno i dala upute učenicima gdje će pisati test.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 4. 3. 2020. 09:53

Još malo o Danu ružičastih majica :-)

Jučer smo 26. veljače obilježili Dan ružičastih majica, Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Učenice 3. b razreda održale su vršnjačku edukaciju u prvim, drugim i trećim razredima. U radionicama smo govorili o vrstama nasilja, činjenicama o nasilju te različitim slučajevima u kojima se mladi mogu naći.
Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u veljači. Ideja je nastala u jednoj školi gdje su vršnjaci zlostavljali dječaka koji je odjenuo ružičasto u znak podrške oboljeloj majci. Od tada mladi diljem svijeta oblače ružičaste majice kao znak borbe protiv vršnjačkog nasilja.

 

Branka Pelin, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Filipović  datum: 27. 2. 2020. 07:57
» Arhiva naših vijesti    
 Tražilica

COVID-19 - Obavijesti

Molimo pročitajte priložene upute HZJZ-a i MZO-a.

Najnovije preporuke možete pratiti na .

 


Sandučić povjerenja

Sandučić povjerenja


E-katalog knjižnice

E-katalog


E-dnevnik

E-dnevnik za učenike

E-dnevnik za nastavnike


Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Raspored zvonjenja - dvije smjene


Esej na engleskom? :-P

Kako napisati esej na engleskom jeziku na državnoj maturi za višu razinu


Korisni linkovi

SLUŽBENI

MZOS

AZOO

ASOO

NCVVO


Carnet

Edu.hr


MANJE SLUŽBENI

Moja matura

Skole.hr

Srednja.hr

Srednjoskolci.studentski.hrE-knjige

E-lektire

Edu knjizara

Project Gutenberg

Digitalna zbirka FFZG

E-knjiznica Carnet

Europeana Europeana 1914 - 1918

European Library

World library

ICDL 

BEK

Get free e-books

Free e-books.net

Took Book Library

Scribd


E-referentna zbirka

HRVATSKI JEZIK

HJP

Hrvatski pravopis

Hascheck

Bolje je hrvatski

Hrvatsko strukovno nazivlje

Nazivlje

Hrvatski na maturi 

Repozitorij metafora hrvatskog jezika

Jezicne tehnologije za hrvatski jezik

Hrvatski po Rebi

Bujica rijeci

Hrvatski  jezik dostupan svima

Istarski rjecnik


ENCIKLOPEDIJE I

LEKSIKONI

Hrvatska enciklopedija

Proleksis enciklopedija

Britannica

Medicinski leksikon

MSD


BAZE PODATAKA

NSK baze

Pero

Hrčak

Nacionalni repozitorij zavrsnih i diplomskih radova


ZANIMLJIVO

http://leksikon.thinking-garment.com/


VRLO KORISNO 

I SVEOBUHVATNO

 

preskoči na navigaciju