Šarena škola

1 srp, 2024

Svim učenicima škole, od 1. do 4. razreda, ponuđeno je sudjelovanje u osmišljavanju motiva za oslikavanje zidova zone odmora. Zadatak učenika bio je izrada skica, nacrta, ideja i prijedloga likovnog rješenja za prostor škole, tj. za zidove u zonama odmora pri čemu su primijenili znanja stečena na nastavi likovne umjetnosti, a sve u dogovoru i pod mentorstvom nastavnice likovne umjetnosti i nastavnice iz latinskog jezika.

Učenici su odabrali između prijedloga te su s nastavnicama kreirali likovna rješenja s obzirom na potrebe i namjenu prostora. Tijekom drugog polugodišta, učenici su aktivno sudjelovati u oslikavanju zidova pod vodstvom nastavnice Venese Manvski.

Crtežima po ukusu učenika uređena su dva prostora, tj. dvije tzv. zone odmora za učenike naše škole. Prostori su obogaćeni zanimljivim slikama koji bude ugodne emocije, šalju pozitivnu poruku te daju mladenački štih prostoru za odmor i druženje. Učenici su također osmislile i naslikale nekoliko crteža na temu “Velik sam bio, dok sam bio dijete” koji sada, uokvireni, krase zidove naše škole.

Učenici škole izrazili su veliko zadovoljstvo novim prostorima te su vrlo pozitivno komentirali šarene zidove i motive.

Skip to content